Някой знае ли къде се намира това нещо и лесно ли се сменя? Поръчал съм си и мисля сам да си го сменя... Ако може малко обяснение къде е или снимка ще съм благодарен...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Филтър за климатик/купе за алфа 145
Collapse
X
-
Под кората на чистачките - по-точно под дясната чистачка (не пред водача). Свалят се рамената на чистачките и след това самите кори (внимавай да не изпочупищ щипките).Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
-
Рамената на чистачките не е необходимо да се свалят - поне при моята.Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша
Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/
Comment
-
Най-удобно ми се струва е първо да се свали дясното рамо на чистачките и тогава да се маха пластмасовата кора. Имай предвид, че само моделите с климатик или климатроник имат фабрично такъв филтър, а на другите им липсва стойката за него, което е поправимо с ходене до някоя автоморга примерно. При мен поне така се реши проблема, защото нямах стойка, а ми се щеше да си сложа филтър.
Успех със смяната и дано си имаш стойка.Alfa Romeo 146 1.6TS '97
За мерси, не ме търси!
Comment
-
Нема да сваляш никви рамена на чистачки! Само развиваш винтовете на кората под дясната чистачка и я откопчаваш от щипките. Внимавай ако е много студено да се не изпотрошат. Местиш кората внимателно щото на нея са и маркучите на пръскалките. Филтъра пасва само при едно положение.Ако не легне добре обръщаш на другата страна,ама спазваш посоката на въздуха. Има си стрелкичка. И те така...sigpic33201
930 Quattroporte
Comment
-
Първоначално публикувано от Viktor_... което е поправимо с ходене до някоя автоморга примерно. При мен поне така се реши проблема, защото нямах стойка, а ми се щеше да си сложа филтър.
Успех със смяната и дано си имаш стойка.'97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Comment
-
Благодаря за отговорите, но то си имало картинка на опаковката на филтъра като за малоумни... Няма значение не можах да го сменя, защото не можах да намеря 6-тограм или ключе да си развия кората... До края на седмицата ще се пробвам пак...BMW е39 - 2002god.
BMW e60 - 2007god.
Comment
Comment